Vegansk mat behöver inte vara grönsaker utan smakmässiga finesser. Här ett lyxigt recept som dina smaklökar kommer älska!
En myskväll kan bestå av så mycket annat än tacos. Själv har jag fastnat för denna utsökta veganska skagenröran som har en härlig sälta och syrlighet. Det finns många recept på skagenröra. Vissa mer lekfulla och goda än andra, det sistnämnda i dubbel bemärkelse.
Detta receptet har jag justerat efter en rad mindre lyckade experiment i köket. Den rökta tofuns fasta yta bidrar med struktur som gömmer sig i majonnäsens lena krämighet. Tångkaviaren överraskar härlig med sin smattrande upplevelse. Med sin relativt låga kalorikvot kan du lätt unna dig en portion utöver ditt kostschema vid utvalt tillfälle, utan att den kostar för mycket att göra sig av med.
Att receptet är baserat på fyra portioner gör att du kan dela med dig av delikatessen till övriga familjemedlemmar och vänner. Om annat kan du dela receptet på fyra och göra en enskild portion till dig själv.
Ingredienser:
1 pkt rökt tofu mandel-sesam
140 g äggfri majonnäs, Plamil
40 g rödlök
eko. citronzest från en hel citron
1 hel dillkruka, eller 10 g fryst färdighackad dill
citronjuice ur en hel citron
1 burk tångkaviar
Salt & peppar
4 skivor formbröd
Gör så här:
Smula tofu. Väg upp rätt mängd majonnäs. Hacka rödlök, riv citronzest från en hel citron. Dela därefter citronen i två och pressa juicen ur den. Hacka eventuellt färsk dill, eller använd färdighackad fryst. Blanda i en hel burk tångkaviar. Smaka av med salt och peppar. Rosta gärna brödet för frasighet och dekorera eventuellt med mer tångkaviar, liten dillkvist och citronskiva.
Näringsinnehåll per portion:
14 g protein
24 g kolhydrater
26 g fett
Totalt: 385 kcal
Vill du också gå ner i vikt med lika delikata recept som dessa? Boka en gratis konsultation med en av våra coacher för att ta reda på om onlinecoaching passar dig!