Sugen på en krämig soppa med smak av indien? Detta recept är lika kryddigt som det är gott.
När många tänker på indisk mat så är det starka kryddiga smaker, men denna soppan är mild och rund. Det är den lena fylligheten från kokosmjölken som bidrar till dess mjuka framtoning. När man kokar soppa behöver man inte oroa sig över att koka bort vitaminer, eftersom man använder sig av vätskan och inte häller av den.
Ingredienser:
5 g kokosolja
20 g hackad lök
1 liten pressad vitlök
3 dl vatten
50 g kokosmjölk, 17 – 18% fett
50 g skalad och tärnad potatis
60 g röda linser
40 g färsk spenat
30 g fetaost, 23% fett
Gör så här:
Fräs löksorterna med kokosolja i en tjockbottnad gryta. Ha i vatten, kokosmjölk, potatis och linser. Om vattnet inte täcker ytan på ingredienserna får du ha i lite mer vatten, det mesta avdunstar medan soppan kokar. Låt allt småkoka i cirka 20 minuter, glöm inte att rör om då och då så det inte bränner fast i botten. Ha i färsk spenat mot slutet och blanda med stora tag. Häll upp på djup tallrik och toppa med smulad fetaost.
Näringsvärde:
23 g protein
47 g kolhydrater
22 g fett
Totalt: 478 kcal