Vem älskar inte soppa? Prova ett uppfriskande recept som är gott – med mer protein än vanligt!
Protein är kanske inte det första som dyker upp när man tänker på soppa, men denna soppa har så mycket 39 gram animaliskt protein. Mycket tack vare kycklingfilén. Soppan går också att göra vegansk genom att utesluta just kycklingen och ersätta med tofu eller likvärdig vegansk proteinkälla. Rätten passar utmärkt som lunch eller middag. Hoppas det smakar!
Ingredienser:
5 g kokosolja
20 g hackad gul lök
en liten vitlöksklyfta
90 g kycklingfilé skuren i bitar
100 g pumpa skuren i bitar
50 g kokosmjölk, ca 17% – 18%
60 g röda linser
en bit ingefära
Salt och peppar
Gör så här:
Låt löksorterna svettas en liten stund innan du har i kycklingfilébitarna, rör om då och då så det inte fastnar på botten. När kycklingbitarna börjar få stekyta har du i resterande ingredienser och fyller grytan med vatten tills det täcker råvarorna. Låt småkoka i cirka 40 minuter, smaka av med salt och peppar.
Näringsvärde:
39 g protein
48 g kolhydrater
17 g fett
Totalt: 498 kcal