Att du har påbörjat en diet för att gå ner i vikt behöver inte betyda torr mat som fastnar i munnen. Den här goda såsen är god och nyttig.
Med grundsåsen som utgångspunkt lägger man till ytterligare kalorier utifrån smaksättning. Samtliga såser blir godare av att sätta sig i kylen 30 – 60 minuter före servering. När det kommer till smaker tycker vi alla olika, ta därför som tumregel att alltid smaka av såsen. Kalorierna är inte ristade i sten utan är ungefärliga, så att du lättare ska kunna förhålla dig till mängden i kontext med ditt kostschema. Det här receptet med vitlök funkar också till fisk!
Grundsås:
50 g kvarg, 0,2% fett
1 msk vatten
Salt och peppar
Näringsvärde:
6 g protein
2 g kolhydrater
0,1 g fett
Totalt: 31 kcal
Vitlökssås:
Smaksätt med en pressad vitlöksklyfta. Lägg till cirka 4 kalorier.
Gör så här:
Blanda samtliga ingredienser i en skål. För lösare konsistens spä ut och rör om med lite vatten i taget tills du uppnår önskad konsistens.