Sugen på något nytt? Grillad lammfilé med delikat sötpotatis är ett säkert sätt att bli mätt när du vill ha en middag som är lika god som nyttig!
Om du är trött på tråkig kyckling med ris, torsk med potatis, eller tonfisk med sallad – typiska recept för att gå ner i vikt – då är det här receptet något du bara måste testa!
Ingredienser:
- 60 g minirödbetor
- 120 g sötpotatis
- 25 g morot
- 160 g lammfilé, rå vikt
- 20 g färsk babyspenat
- 20 g senapskål
- 10 g skivad rödlök
- 5 g balsamvinäger
- 15 g olivolja
- 50 g ricottaost
- salt och peppar
Gör så här:
Koka minirödbetor, låt svalna och skala dom för att slutligen dela dom i mitten. Skär sötpotatis i centimeterstora kuber och skär moroten i mindre stavar rosta mitt i ugnen på 225 grader tills de blir gyllenbruna, tiden varierar från ugn till ugn. Salta och peppra generöst den råa lammfilén, grilla därefter lammfilén på grillpanna/grillagg. Blanda babyspenat och senapskål, placera på tallrik. Servera de ugnsrostade grönsakerna på salladsbädden och strö ut rödlöken. Skaka ihop balsamvinäger, olivolja, salt och peppar i en redningsbägare och ringla över maten. Klicka ut ricottaosten med lägg upp fint skurna lammfilébitar över verket.
Näringsvärde:
40 g protein
37 g kolhydrater
26 g fett
Totalt: 539 kcal