Laxen smälter i munnen och den krämiga kvargsåsen är mycket godare än vad du kan föreställa dig. Dessutom får du mycket omega-3!
Detta recept är snålt på kolhydrater, rikt på protein och nyttiga fetter. Passar tränande som följer lågkolhydratkost eller om du bara vill dra ner på kolhydraterna för att förbättra din insulinkänslighet. Om du letar efter ett smakrikt recept på lax, som hjälper dig att optimera hormonproduktionen och mata musklerna med näring, då är detta en rätt som du vill testa.
Ingredienser:
140 g lax
Salt och peppar
100 g sparris
60 g cocktailtomater
40 g ruccolasallad
Citronskivor
Sås:
50 g kvarg, 0,3% fett
10 g majonäs
Örtkryddor
Salt och peppar
Gör så här:
Ångkoka lax och sparris. Dela tomaterna i mitten. Blanda ihop såsen och smaka av med örtkryddorna. Lägg upp ruccolasallad på en tallrik, placera lax, sparris och tomathalvor på salladsbädden. Pressa citronjuice på laxen och ringla över örtsåsen.
Näringsvärde:
36 g protein
8 g kolhydrater
25 g fett
Totalt: 404 kcal