• Skip to primary navigation
  • Skip to main content
Min PT Online

Min PT Online

Sveriges bästa personliga tränare online

  • Kost- och träningsplan
  • Magazine
  • Support
  • Kroppsanalys

Recept: gravad lax med brie, chevre och parmesan på ruccola-bädd

Av Lisbeth Perla

Gillar du ost och protein? Då är detta ett fitnessrecept som kommer falla dig i smaken.

Detta är ett recept utöver det vanliga. En ostdröm som rymmer 40 g protein på 415 kalorier. För den som jagar fett så kan man ringa över olivolja och strö över pinjenötter. Eftersom måltiden är väldigt smakrik så behöver man inte salt eller peppar. Egentligen går det väldigt fort att slänga ihop en tallrik eftersom alla råvaror redan är färdigtillagade från början. För den som gärna gör hemmagjord gravad lax tar det givetvis längre tid.

Ingredienser:

45 g ruccolasallad
125 g gravad lax
80 g cocktailtomater
20 g getost
20 g brieost
10 g riven parmesanost

Gör så här:

Placera ruccolasallad mitt på tallriken och placera laxen lite utspritt över den. Dela cocktailtomaterna i klyftor och fördela även dessa på tallriken. Väg upp rätt mängd getost och brieost. Fördela över tallriken. Placera tallriken på en våg och mät upp rätt mängd riven parmesanost direkt över hela rätten.

Näringsvärde:

40 g protein
8 g kolhydrater
25 g fett
Totalt: 415 kcal

About Lisbeth Perla

Lisbeth är kostrådgivare och receptmakare här på minptonline. När hon inte skriver nya spännande recept till magasinet, som är både goda och nyttiga, letar hon roliga GIF-bilder på katter som gör konstiga saker när ingen ser på, är hon på ständig jakt efter nya smakupplevelser till alla våra klienter. Diet behöver inte betyda tråkigt, tycker Lisbeth.

Copyright © MZ Fitness Consulting AB 2016-2020 - All rights reserved