Laga något gott till bulken! Vad sägs om tacopaj, som innehåller mindre fett och mer protein?
Hösten börjar smyga sig på allt mer. Vardagens monotona rutiner tragglas på i en allt mörkare tillvaro, för att senare mest bara bestå av mörker. Det är samma visa varje år. Denna djupdykning tar på krafterna, inte allra minst för oss som tränar för att bygga muskler.
Då är det lägligt med så kallad “comfort food”. På svenska motsvarar dess innebörd – mat som skänker tröst men även välbefinnande, och gärna med ett nostalgiskt inslag. Helt enkelt perfekt mat att mysa med när regnet står som spön i backen.
Denna tacopaj räcker gott och väl åt två aktiva personer. Men bulkar du kan du säkert ta hela detta skrovmål själv. Då får du dessutom i dig en riklig mängd protein.
Vanligtvis är pajskal vetemjölsbaserade, men här har det byts ut mot grahamsmjöl för en lite hälsosammare inriktning. Fettprocent har begränsats från rikligare mängder, till en mer kontrollerad ranson. Dessa återkommande detaljer gör detta receptet hälsosammare än originalet. Lycka till med träningen!
Ingredienser:
Pajskal:
90 g grahamsmjöl
20 g smör
50 g mjölk, 3% fett
¾ tsk bakpulver
Fyllning:
5 g kokosolja
30 g hackad gul lök
150 g nötfärs, 10% fett
2 msk hemmagjord tacokrydda
Topping:
60 g tomat
100 g kvarg, 0,3% fett
40 g riven ost, 17% fett
Gör så här:
Blanda ihop en deg med ovanstående ingredienser. Kavla ut och lägg i en form, 15 cm i diamter. Värm ugnen till 175 grader.
Hetta upp en stekpanna, klicka i kokosolja och låt löken svettas en stund. Smula i nötfärsen och låt tillaga i ett par minuter. Strö över hemmagjord tacokrydda och rör om. Lägg upp fyllningen i pajskalet.
Skiva tomat och fördela jämt på ytan. Blanda kvarg med riven ost, bre blandingen över färsen med tomatskivorna. Grädda tacopajen mitt i ugnen i ca 35 min.
Näringsinnehåll:
66 g protein
66 g kolhydrater
44 g fett
Totalt: 920 kcal