Sugen på något stark som motar bort förkylningar? Denna nudelsoppa har vad du behöver.
Vi har drabbats av förkylningstider på redaktionen. Bland alla snörvlande rödblossiga näsor, nysningar och glansiga ögon ryker en varm kastrull kycklingsoppa. Med sin ynka kalorikvot går den att småäta över dagen. Tänk bara på att slänga i nudlarna det allra sista, annars jäser dom och blir tråkiga. Salladskålen bibehåller sin krispighet om du inte har i den i soppan förrän den är serverad på tallriken.
Ingredienser:
- ½ hönsbuljontärning + 2,5 dl vatten
- 10 g riven ingefära
- 1 liten pressad vitlöksklyfta
- 5 g vitvinsvinäger
- 25 g hackad lök
- 17 g japansk soya
- 100 g kycklingfärs
- 50 g äggvita
- 30 g sweet chilisås
- 100 g sjögräsnudlar, Risberg
- 25 g strimlad salladskål
- Salt
Gör så här:
Koka upp vatten med hönsbuljong, ingefära, vitlök, vitvinsvinäger, hackad lök och soya. Blanda raskt ihop kycklingfärs, äggvita, sweet chilisås och salt. Klicka i matskedsstora klumpar med köttblandningen i soppan, låt småkoka i cirka åtta minuter. Ha i rätt mängd nudlar och servera såfort nudlarna är tillagade. Toppa med salladskål.
Näringsinnehåll:
30 g protein
27 g kolhydrater
2 g fett
Totalt: 252 kcal
Vill du också höja ditt välmående med lika goda recept som dessa? Boka en konsultation med en av våra coacher för att ta reda på om onlinecoaching passar dig!