Om du vill ha en middag som är lika enkel som som god är det här receptet något du vill testa.
Ingredienser:
150 g kycklingfilé
280 g aubergine
25 g lök
en vitlöksklyfta
120 g tomat
40 g svarta oliver, urkärnade
30 g röd paprika, hackad i mindre bitar
10 g olivolja
Timjan
Oregano
Chayennepeppar
Färsk persilja
Salt och peppar
Gör så här:
Sätt ugnen på 225 grader. Skölj auberginen och torka av den. Dela auberginen på längden och placera på en ugnsfast form med bakplåtspapper på botten. Hacka lök, pressa vitlök, hacka tomater, oliver, paprika och blanda ihop med olivolja. Smaka av med örtkryddor, salt och peppar. Bre ut fyllningen på aubergineplattorna och grädda mitt i ugnen 15 minuter. Medan auberginen tillagas i ugnen, ångkoka kycklingfilén, så allt blir klart ungefär samtidigt. Servera med toppad färsk persilja.
Näringsvärde:
40 g protein
15 g kolhydrater
19 g fett
Totalt: 396 kcal