Ibland har man helt enkelt inte tid att ställa sig och laga mat även om man gärna vill. Hur ska man då äta något som inte sabbar dieten? Det här receptet är ett exempel på en superenkel måltid som inte kräver någon tillagning och smakar underbart!
Tonfisk är kanske inte den mest kulinariska och feta fisken man kan äta, men det finns ett och annat knep för att få till även den här torra firren till en smakrik och saftig måltid.
Det här receptet är ett av mina absoluta favoritrecept och jag kan inte få nog av det.
Det går inte bara snabbt att slänga ihop. Det är också riktigt gott, plus att det kräver ingen tillagning. Allting kan man slänga ihop om med endast bestick, kökskniv och skärbräda.
Det du behöver
1 burk Tonfisk (i vatten)
1 röd- eller gullök
1 burk Kidneybönor
100 gram Tomatsalsa
Så här gör du
Hacka först upp löken på det sättet som du föredrar. Jag tärnar dem helst.
Sen öppnar du och vätsketömmer kidneybönburken på allt innehåll förutom bönorna.
Släng ner löken och bönorna i en djup tallrik.
Töm sedan tonfisken på all vätska, för att sedan slänga ner tonfisken i tallriken.
Töm sedan den önskade mängden salsa över din måltid och hugg in.
Näringsfördelningsexempel:
Protein – 58 gram
Kolhydrater – 52 gram
Fett – 3 gram
Totalt = 467 kcal
Ett annat alternativ som man kan göra är att basera sin dagskost på det här och då tar man varje livsmedel för sig och räknar ut vad man behöver av varje för att sedan blanda ihop dem och fördela dem i matlådor för dagen. Det går blixtsnabbt och man får jättegod mat att ta med sig vart man än åker när man har missat att laga sina ordinarie måltider.
Testa gärna och skriv ett omdöme i kommentarsfältet.